artikel

En attack på vår demokrati

Under en kort tid har en rad vänsteraktiva blivit attackerade av nazister i Stockholm

 ”En attack på vår demokrati”

Under en kort tid har en rad vänsteraktiva blivit attackerade av nazister i Stockholm. För drygt ett år sedan blev Ung Vänsters antirasistiska konsert i Farsta attackerad, med flera antirasister skadade som följd. Därefter blev kulturhuset Cyklopen nedbränt. Två dagar senare försökte nazister innebränna två syndikalister med deras lilla barn. Igår hände det igen – Mattias Bernhardsson från Rättvisepartiet socialisterna, fullmäktigeledamot i Haninge, blev misshandlad med kniv och knogjärn av högerextremister.

– Vi ser med oro på den högerextrema våldsupptrappningen och att man ger sig på demokratiskt valda personer. Det är inte bara en tragedi för en individ eller en organisation oavsett åsikt eller storlek, utan en attack på vår demokrati, säger John Hörnquist, ordförande Vänsterpartiet Storstockholm.

Vänsterpartiet Haninge tänker delta på den fredliga manifestationen mot nazistiska våldet i Jordbro centrum kl 17.00 som Rättvisepartiet socialisterna med flera arrangerar.  Parollerna kommer att vara ”Ett nazistfritt Haninge” och ”Krossa rasismen”.

Kontakt
John Hörnquist, ordförande: 076-814 69 88
Petter Evertsén, presskontakt: 076-814 69 84

Kopiera länk