artikel

Vänsterpartiets valaffischer håller ihop välfärden

Idag presenterade Vänsterpartiet sina valaffischer inför höstens val. Det genomgående temat är färgglada lekklossar som hålls ihop av händer. Byggklossarna har bokstäver som bland annat bildar orden vård, skola och omsorg:

– Vi ville att våra valaffischer skulle kännas positiva och lefulla. Med klossarna och händerna vill vi visualisera att vi vill bygga något gemensamt, säger Lars Ohly

Parollen ”Håll ihop” pryder alla affischer. Lars Ohly kommenterar:

– Med parollen ”Håll ihop” vill vi förmedla vikten av att vi håller ihop välfärden. Men också vikten av att inte dra isär Sverige ytterligare när det gäller inkomstklyftorna mellan kvinnor och män, svenskar och invandrade, arbetslösa och löntagare, sjuka och friska. Tyvärr har utvecklingen på alla de här områdena gått åt fel håll med den nuvarande regeringen, säger Lars Ohly

Varje affischtext slutar med orden ”Vi vill bygga världens bästa välfärd – utan privata vinster”:   

– Det är vad det här valet handlar om för oss, säger Lars Ohly. Vi vill stoppa utförsäljningen av välfärden och vi vill förhindra att de privata bolagen inom vården, skolan och omsorgen stoppar våra gemensamma skattepengar i sina egna fickor i form av vinst.

Bland Vänsterpartiets övriga valmaterial märks bland annat en masstidning som trycks upp i hundratusentals exemplar och ska delas ut till så många som möjligt på gator och torg. Den har titeln ”Håll ihop” och innehåller intervjuer med femton av partiets mest profilerade politiker om femton av partiets viktigaste politiska frågor.

Ett annat valmaterial som kommer att delas ut till något färre personer är broschyren ”Vi är vänstern” som innehåller personporträtt på alla Vänsterpartister på valbar plats till riksdagen.

Vänsterpartiet gör även ett hushållsutskick som skickas med posten till de flesta svenska hushåll.

Ladda ner affischerna här

Ladda ner tidningen här

Vid frågor kontakta:
Uje Brandelius, pressekreterare 0705-57 23 93 begin_of_the_skype_highlighting              0705-57 23 93      end_of_the_skype_highlighting

Kopiera länk