Artiklar

Miljöpartiet bidrar till hårdare flyktingpolitik

Idag inleder Miljöpartiet förhandlingar om flyktingpolitiken med den borgerliga regeringen. Vänsterpartiets Lars Ohly kommenterar:

– Det är sorgligt att MP nu väljer att legitimera en flyktingpolitik som blivit allt hårdare och präglad av rättsosäkerhet de senaste åren. Jag beklagar att MP väljer att legitimera Billströms inhumana utvisningspolitik istället för att ta strid för de krav den svenska flyktingrörelsen ställer, säger Lars Ohly (V).

– Det påstådda syftet att uppnå parlamentarisk stabilitet i dessa frågor för att hålla SD utan inflytande är både dumt och farligt. Det enda sättet att inte låta främlingsfientliga krafter sätta dagordningen i flyktingpolitiken är att stå upp för den politik man faktiskt vill genomföra. Det kommer Vänsterpartiet att göra, säger Lars Ohly. Sverigedemokraternas deltagande i riksdagen får aldrig tas som intäkt för att gå i en mer inhuman riktning präglad av bristande rättssäkerhet.

– Även om MP i förhandlingarna skulle få igenom någon framgång kring till exempel vård för papperslösa så kommer den orättvisa moderata politiken i grund och botten kvarstå. Flygplan fulla av skyddsbehövande kommer fortsatt att flyga till Bagdad. Billströms politik kommer att fortsätta och Billström kommer att sitta kvar, nu med Miljöpartiets stöd. Det är sorgligt, avslutar Lars Ohly.

Konktakt:
Maria Almström, pressekreterare till Lars Ohly 0708-31 45 43
Vänsterpartiets presstjänst 070-620 00 64

Kopiera länk