Aktivitet

Demonstration idag mot utförsäljningen av allmännyttan i Alby

albyär inte till salu

Idag klockan 18.00 är det demonstration utanför rulltrappan på Albyhöjden. Har du möjlighet så anslut och visa ditt stöd. Vänsterpartiet i Botkyrka vill riva upp beslutet att sälja ut 1300 hyreslägenheter. Klistrar in texten från Facebookeventet:

Politiker och Botkyrkabyggen har valt att trampa på folkets vilja. Vi, unga, äldre, föräldrar, Albybor kämpade och samlade in 6500 namnunderskrifter som krävdes för att få igenom en folkomröstning i Botkyrka kommun. Vi ville inte att man skulle sälja ut 1300 lägenheter till en privat fastighetsvärd.

Namnen lämnades in fredag den 31 maj. Måndag den 3:e Juni, direkt efter helgen, skrevs avtalet om försäljning av lägenheterna till Mikael Ahlström, riskkapitalist.

(S) väljer att sälja ut vår allmännytta till en person som försörjer sig på att köpa upp delar av välfärden och sedan sälja de vidare. En människa som förvaltar pengar på skatteparadis.

När köparen skulle presenteras för aktörer i Alby gick vi dit för att protestera, de flesta var kvinnor och barn. Då ringde man polisen på oss.

De väljer att strunta i folkets röst. De väljer att strunta i folkets trygghet. De väljer att strunta i demokratin.

Vi kräver att man stoppar försäljningen, den 26 Juni tas beslutet på kommunfullmäktige. Då måste de dra tillbaka affären!

KOM OCH DEMONSTRERA MED OSS UTANFÖR RULLTRAPPAN PÅ ALBYHÖJDEN ONSDAG DEN 12 KL 18.00!!!!
(Utgången från t-banan mot rulltrappan, åk upp. Lagmansbacken heter stationen om du kmr med buss)”

Kopiera länk