Aktivitet

EU-samtal och utfrågning i kulturhuset

fredrik andersson

 

Ikväll kl 18.00 är Vänsterpartiet inbjudet till samtal och utfrågning om EU-valet. I inbjudan står:

”Det finska samrådet har EU-valet som tema på sitt möte den 8 maj som ska äga rum i Röda rummet i Haninge kulturhus kl 18.00. Vi vill bjuda in politiker från alla partier som har mandat i kommunfullmäktige i Haninge till en liten frågestund.”

”Hela 12,5 % av Haningebor har finskt påbrå och vi har en hel del verksamhet för vår finska befolkning: den finska förskolan Kantele, äldreboende och träffpunkt för finsktaladen seniorer osv.”

De som bjuder in är en grupp som håller samrådsmöten för nationella minoriterer. Ikväll får vi i Haninge hjälp av ordförande i Vänsterpartiet Botkyrka, vilket vi är mycket glada över. Fredrik står på Vänsterpartiets lista till EUP-valet den 25 maj. Du vet väl att fr.o.m. igår kan du förhandsrösta. EU-valet har mycket lågt valdeltagande, se till att du och dina vänner går och röstar.

Högern och de rasistiska krafterna är på frammarsch i EUP. Arbetsrätten, feminismen, miljön, solidariteten är hotad och kom ihåg att 60 procent av de beslut som tas i en kommun styrs av direktiv från Bryssel.

Före mötet delar vi ut flygblad i Haninge Centrum från 16.00. Kom och hjälp till att dela flygblad och/eller kom på mötet k 18.00.

Välkomna!

 

Skriv en kommentar