Okategoriserade

TIPS! TIPS! TIPS!

Ni är säkert många som lyssnat på sommarpratarna, det finns många intressanta och tipsa gärna i kommentarsfältet om er favorit.

Vi vill tipsa om poeten och dramatikern Athena Farrokhzad! Hon använder i sitt Sommarprogram dikter skrivna av poeter från hela världen för att beskriva hur hon ser på världen och samhället idag. Hon pratade om fascism och rasism och om den antirasistiska kampen. Athena Farrokhzad exemplifierade rasism bland annat genom att berätta om hur hon själv utsatts: ”Rasism är när jag som fem år gammal kommer fram i glasskön under midsommarfirandet, och hör kvinnan som delar ut glassar till barnen i blomsterkransar, säga till sin kollega: Sådana är de, de äter all glass och så blir det inga kvar till de svenska barnen”. Ni kan lyssna på hennes sommarprat här.

 

 

Skriv en kommentar