Miljö

Rättvisa och miljö hänger ihop

Vänsterpartiet har ett grundläggande ekologiskt förhållningssätt. Vi anser att miljöhänsyn är viktigare än kortsiktiga vinstintressen. Våra gemensamma resurser vill vi använda för investeringar i det som är långsiktigt hållbart som förnybar energi, hållbara transporter och skyddade naturområden. Rättvisa och miljö hänger ihop. De som belastar miljön och klimatet mest måste också vara de som får göra de största förändringarna i konsumtion och livsstil. Endast genom minskade klyftor mellan fattiga och rika och mellan män och kvinnor kan vi uppnå ett ekologiskt hållbart samhälle.

Att vara en miljövän och tänka klimatsmart är så klart någonting som alla bör tänka på och vara aktiva i. Därför måste det vara lätt att vara en miljövän. Det ska inte kräva en massa tid och energi utan att ska vara en del av vardagen. En sak kan till exempel vara, som vi i Vänsterpartiet Haninge har motionerat om, minska på sin köttkonsumtion och att kommunerna också inför detta i sina verksamheter. En annan sak kan vara att byta kläder och annat som du själv inte längre vill ha med någon annan. Därför vill vi tipsa om:

Klädbytardag i Jordbro kultur- och föreningshus

Tid: 28 november 2015 00:00 – 15:00
Plats: Jordbro kultur- och föreningshus

En klädbytardag är en rolig, social och helt gratis aktivitet som ger konkret miljönytta. De plagg som man själv inte längre har glädje av kan komma till nytta för någon annan. OBS inlämning kl 11:00-13:00.

Blå vägens fina café håller öppet med kakor, smörgåsar och annat gott kl 12-15. Musikinslag med Jordbro VärldsOrkester.
Så här går det till:

  • Du tar med dig max fem fina och fräscha plagg. Vi tar även emot skor i nyskick.
  • För varje plagg får du en biljett som du kan byta mot ett nytt plagg.
  • Plagg som ingen väljer skänker vi till välgörenhet.

Arrangör: ABF Södertörn, Haninge kultur, Haninge Riksteaterförening, Blå Vägen, Jordbro VärldsOrkester, Lakeside och Familjecentralen i Jordbro.

Skriv en kommentar