Aktivitet

Brandbergsfestivalen 2016!

Den årliga Brandbergsfestivalen ägde rum igår på nationaldagen och självklart var Vänsterpartiet i Haninge närvarande. Det är ett bra tillfälle att träffa Borensbergsbor och prata politik. Igår kampanjade vi framförallt för ”låt kolet ligga!” Vi vill inte att Vattenfall ska sälja brunkol, det vore en oroligt dålig affär, inte minst för klimatet och miljön.

Igår bjöd vädret på sol och många ville ta del av flygblad och diskutera hur Haninges framtid ska se ut. Nu när det snart är dags för budgetdebatten i kommunfullmäktige blir skillnaderna mellan partierna både tydlig och stor. Fös oss i Vänsterpartiet är det självklart, en annan värld en denna är möjlig.

Brbfestivalen 2016

Nafi Cilgin, gruppledare för Vänsterpartiet i Haninge.

En annan ständigt aktuell fråga är skola och utbildning. Haninge växer och fler skolor behöver byggas och många av dem som redan finns behöver renoveras.  Vänsterpartiet tycker det är viktigt att skolorna i Haninge drivs av kommunen, eftersom skattepengar ska gå till vår gemensamma välfärd och inte till privata aktörer och deras riskkapitalbolag. Kommunen är också den aktör som har huvudansvaret för att alla barn ska få en plats i den närmsta skolan, detta blir svårt att garantera om skolan drivs av en privat aktör. Eftersom den privata aktören inte är skyldig att ta emot barnen utifrån närhetsprincipen. Därför vill Vänsterpartiet ha minst en kommunal grundskola i varje kommundel.  Vi kommer arbeta för en utbyggd och utvecklande utbildning i Haninge, där elevers behov och personalens arbetsmiljö ska prioriteras framför enskilda personer och företags vinst.

Brb festivalen 2016

Här kan ni se Hasse, Vänsterpartiets representant i grund och förskolenämnden i Haninge kommun, diskutera skolfrågor med besökande i vårt tält.

Kopiera länk