Vänsterpartiet Haninge

#HjärtaVälfärd

hjarta-valfard-header

Det är dags att ta bort vinstjakten i välfärden. Åtta av tio vill ändra möjligheterna för privata välfärdsföretag inom skolan, vården och omsorgen att ta ut vinster. Bara en av tio vill ha kvar dagens regler utan några begränsningar, visar en Sifoundersökning som SVT Nyheter beställt. Vi kan inte ha en välfärd där vårdbolagen få välja bort de sjukaste patienterna. Vi kan inte ha en välfärd där privata skolor ger högre betyg för att locka till sig elever. Vi kan inte ha en välfärd där personalen på din mormors äldreboende måste tänka mer på nästa kvartalsrapport än på att hon får bästa möjliga omsorg. Vi kan helt enkelt inte ha en välfärd som är riggad för riskkapitalbolagen. 

Se och hör Jonas Sjöstedts kommentar till dagens utredning om Vinsterna i Välfärden: https://www.facebook.com/vansterpartiet/?fref=ts

Läs även gårdagens debattinlägg i Dagens Nyheter:

”Utredning 8 november. Att regeringen följer överenskommelsen om vinster i välfärden är en förutsättning för vårt samarbete om budgeten. Vi utgår från att de efter att studerat utredningen lägger fram en proposition där vården, äldreomsorgen, skolan och de andra i överenskommelsen utpekade välfärdsområdena ingår, skriver Jonas Sjöstedt (V).”

 

Skriv en kommentar