Aktivitet

12 November kl. 11 – Tillsammans tar vi kampen mot nazismen

14358902_10153681710490807_2700517720404167687_n
Tillsammans tar vi kampen mot nazismen

Rött Forum, Seko Stockholm, Hotell- och restaurangfacket Stockholm-Gotland, Unga Elektriker, Unga Byggare, SSU Stockholm, Ung Vänster Stockholm, Studenter mot Rasism, Vänsterpartiet Storstockholm och Feministiskt Initiativ.

Låt oss förbereda den största antinazistiska motdemonstrationen som Stockholm har skådat nu när Nazister och andra högerextrema rörelser har ansökt om att få genomföra en demonstration den 12 november. – Dela – Sprid – bjud in – Dela – Sprid -bjud in – Dela – Sprid – bjud in – Dela – Sprid -bjud in – Dela – Sprid -bjud in
———————————————————————————————–

När den nazistiska organisationen Nordiska Motståndsrörelsen den 12 november demonstrerar mitt i vår stad kan vi inte längre stå vid sidan och titta på. Vi kan inte acceptera styrkemanifestationer för hets, hat och terror mot människor p.g.a. deras härkomst, hudfärg eller religion.

Nordiska Motståndsrörelsens mobilisering syftar till att, som de säger, ”Stoppa Främlingsinvasionen”. Gruppen blev känd efter angreppet på demonstrationen i Kärrtorp i december 2013. Deras verksamhet präglas av angrepp och överfall på meningsmotståndare. I september misshandlade organisationens medlemmar en kritisk åskådare till en av deras demonstrationer i Helsingfors till döds, och mycket talar för att organisationen var inblandad när en facklig ombudsman och socialdemokratiskt kommunalråd i Skurup nyligen utsattes för mordbrand.

Vi ser det som vår uppgift och vårt ansvar att så kraftfullt som möjligt bygga ett brett motstånd mot nazisterna och isolera dessa demokratins dödgrävare. Därför uppmanar vi alla progressiva krafter, alla som står upp för demokratiska rättigheter och som vänder sig mot rasismen och hetsen mot flyktingar att göra gemensam sak med oss: Slut upp i en massiv protest mot nazismen och försvar för människovärdet den 12 november.

I Stockholm börjar vi manifestationen på Sergels torg kl 11.00. Kom i tid!

Talare:
Kadir Kasirga, Seko Stockholm
Jenny Bengtsson, Hotell- och restaurangfacket Stockholm-Gotland
Håkan Blomqvist, Rött Forum
Ntobuah Julius Mvenyi, Folkkampanj för asylrätt
Ali Rahimi, för ensamkommande flyktingungdomar
Sanna Tefke, Kommunal Gullmarsplan

Konferencier: Dror Feiler, Natalie Wredfors.

Arrangörer:
Rött Forum, Seko Stockholm, Hotell- och restaurangfacket Stockholm-Gotland, Unga Elektriker, Unga Byggare, SSU Stockholm, Ung Vänster Stockholm, Studenter mot Rasism, Vänsterpartiet Storstockholm och Feministiskt Initiativ.

 

 

All text från Facebook-evenemanget som du hittar här.

 

/Carina Wellton

Kopiera länk