Aktivitet

Träffa oss i Brandbergen 6 juni

Syntolkning: Foto på flera exemplar av boken Ett kollektiv av röster. På rosa bakgrund är tecknat ett demontrationståg med kvinnor som ropar. De håller en banderoll med texten ”Ett kollektiv av röster”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Imorgon 6 juni är det Brandbergfestivalen och nationaldagsfirande. Vänsterpartiet Haninge finns på plats hela dagen från 10 till 16. Kom gärna förbi och snacka med oss och andra kamrater, ta en fika eller dela flygblad om du har lust. Klockan 14 har vi picknick där var och en tar med eget att äta och dricka. Vi går då också igenom huvuddragen i den budget vi gjort för Haninge.

Från Brandbergsfestivalens Facebook: ”Brandbergsfestivalen på och vid DANSBANAN i Brandbergen även i år på Nationaldagen, med mycket sång, musik, dansuppvisningar. Knallar, loppis, tivoli, ponnyridning, ansiktsmålning, ballongfigurer, föreningar som visar upp sig, godis och glassutdelning m.m. Happy hour kl.10-11. Fri entré.”

Passa på att bläddra i den jättefina boken om kvinnorna i partiet som nyligen givits ut för att fira att Vänsterpartiet fyller 100 år i år. Vi har några ex till försäljning för 150 kronor styck. Ta gärna med jämna pengar.

Förlaget Leopard beskriver boken såhär:

Ett kollektiv av röster är en unik samling texter skrivna av ett åttiotal skribenter. I artiklar, dikter, personporträtt och intervjuer skildras kvinnor som under Vänsterpartiets historia har gjort avtryck, skapat politik och brunnit för sitt parti. Det är ett stycke historieskrivning, en hundraårig genomgång av pionjärer som  Kata Dalström, viktiga inspiratörer som Eivor Marklund, Barbro Backberger och Gudrun Schyman samt föregångare som Ulla Hoffmann och Ingrid Burman. Genom de enskilda ödena målas en bild av feminismen, stoltheten, inspirationen, motgångarna och segrarna fram.

Här skildras också de kvinnor som är aktiva i dag och som kan berätta om samtidens utmaningar och styrkor—om arbetet mot rasism, det fackliga arbetet, om HBTQ-frågorna och om feminismens framväxt. Medverkar i boken gör bland andra Ida Gabrielsson, Annika Cullberg, Jonas Sjöstedt, Cecilia Torudd, Anna Herdy, Nooshi Dadgostar, Jenny Wrangborg, Hediye Güzel och Karolina Ramqvist.

 

Hoppas vi ses imorgon!

 

Carina Wellton

Ordförande Vänsterpartiet Haninge

 

Kopiera länk