Internationell solidaritet

Stöduttalande för kurderna i Afrin

Vi fördömer å det starkaste Turkiets överfall på Afrin i norra Syrien. Det är samma kurder som stod i spetsen för kampen mot Daesh (IS) som nu attackeras på detta sätt. Vi stödjer kurdernas kamp för ett kulturellt  och politiskt självständigt samhälle där inte minst kvinnan har en central roll i upprättandet av ett demokratiskt styrelseskick. Vänsterpartiet vill att regeringen ska fördöma attacken.

 

Årsmötet 2018-02-04

Vänsterpartiet Haninge

​I veckan har Vänsterpartiet Haninge fört över 3 000 kr till Kvinnoakademin i Diyarbakir för att visa vår solidaritet med kurdernas kamp. Jonas Sjöstedt lyfte även frågan i riksdagsdebatt i onsdags. Se videon här:

Jonas Sjöstedt om Afrin

Kurderna i norra Syrien hjälpte hela världen när de besegrade IS. Men nu vänder världen dem ryggen när de attackeras av Turkiet. Den svenska regeringen måste fördöma attacken.Det krävde jag av utrikesminister Margot Wallström när vi debatterade frågan i riksdagen. Här kan du se hela debatten: http://www.riksdagen.se/sv/webb-tv/video/interpellationsdebatt/turkiets-invasion-av-afrin_H510352

Publicerat av Jonas Sjöstedt den 7 februari 2018

 

 

 

 

Kopiera länk