Aktivitet

Häng med på Sveriges största 1:a majfirande

Syntolkning: Texten 1 maj Vår tur nu. I bakgrunden foto på demonstrationståg.

 

 

Nu på tisdag är det arbetarrörelsens dag. Du hänger väl med oss och går i tåget? Vi i Haninge är några som kommer åka pendeltåg in, vi är i vagnen längst fram. Vi tar tåget som går från Västerhaninge 11.12, Jordbro 11.15, Handen 11.18, tåget är framme på Södra station 11.41. Vill du göra en heldag av 1:a maj så ä det som vanligt frukostsamling vid La Mano, Katarinavägen kl 9.30. Se hela schemat nedan. Åker du dit själv så kolla med demontrationsvakterna var Haninges sektion i tåget är.

Syntolkning: Foto på Jonas Sjöstedt och ett citat från honom ”En orsak för mig att gå ut p 1 maj är för att det är en högtidsdag för alla oss i arbetarrörelsen.” Runt citatet röda nejlokor.

 

Det är vår tur nu. Det är bara tillsammans vi på allvar kan utmana den ekonomiska eliten. Vi vet vilka som får betala priset för deras lyxliv. Vi är pensionärerna som får vända på slantarna trots ett långt arbetsliv. Vi är kvinnorna i välfärden som sliter med en stressig arbetsmiljö och oskäligt låg lön. Vi är alla de som inte alls får något jobb eller får hoppa runt mellan otrygga deltidsjobb och knappt får inkomsten att räcka till. Vi är personerna som mister våra LSS-insatser, vilket får katastrofala följder för oss och våra anhöriga.

Vi har fått nog – det är vår tur nu. Vi ses på vår dag, vi ses på 1 maj. Bjud gärna in dina vänner till evenemanget!

Vänsterpartiet Storstockholm arrangerar tillsammans med Ung Vänster Storstockholm och VSF Stockholm Sveriges största 1 maj tåg.

VAR EN DEL AV 1 MAJ MED VÄNSTERN I STOCKHOLM:
LA MANO, 09.30
Tillsammans med bland andra LO samlas vi vid La Mano, vid Katarinavägen (T: Slussen), och hyllar den internationella solidariteten. Tal av bl.a. Ann-Margarethe Livh, Vänsterpartiet och Klara Wigur, Ung Vänster.

VI SAMLAS PÅ MEDBORGARPLATSEN, 12.00
På Medborgarplatsen samlas vi inför demonstrationen. På scen: KNASH, Ylva Seigerlund, Ung Vänster, Carl Tjernell, VSF m.fl.

AVMARSCH: FRÅN MEDBORGARPLATSEN, 13.00
Demonstrationen går från Medborgarplatsen längs Götgatan mot Slussen och sedan vidare över Skeppsbron till Kungsträdgården.

KUNGSTRÄDGÅRDEN FRÅN, 13.30
I Kungsträdgården kommer det vara musik och tal av bland andra Jonas Sjöstedt. Efter talen kommer Beatrice Eli uppträda. Du vill inte missa detta!

Alla tal teckenspråkstolkas.

Programmet uppdateras allteftersom.

Syntolkning: Röd banderoll med citat från Jerry Williams ”Den som fattat hur samhället fungerar och inte är röd är dum i roten”
Kopiera länk