Kultur och fritid

Vänsterpartiets politik för föreningslivet i Haninge

William Friström är ledamot i kommunfullmäktige och ersättare i kultur- och demokratinämnden för Vänsterpartiet. Följande text är skriven av honom

William Friström (V)

”Den 21/11 så anordnade föreningsrådet och ABF en paneldebatt om Haninges föreningsliv. Jag satt i panelen tillsammans med företrädare från S, C, L, KD och SD. Moderaterna fann det visst inte viktigt nog för att vara där.

Det jag tog med mig av kvällen var att politikerna från de andra partierna talar nästan precis som oss när det kommer till föreningslivet. De talar varmt om nolltaxan och de vill ha ordentliga lokaler för föreningarna… säger de. Tyvärr så blev min uppgift mycket att uppmärksamma den politik som ledningen för. En politik där Jordbros kultur och föreningshus rivs innan nya lokaler står på plats. En politik som ifrågasätter nolltaxan och placerar marknadshyror på föreningar. Detta i samband med att hyresbidragen tagits bort för att kunna hålla omöjligt låga skatter i kommunen.

Debatten var intressant och jag fick ändå tid att lyfta vår politik. En politik som först ser på vilket samhälle vi vill ha och sedan skriver budget, inte tvärtom. En politik som i faktisk praktik, i förslag och röstningar, lyfter föreningslivet och kräver de rättigheter föreningarna ber om. Att Vänsterpartiet är ett parti som i demokratisk dialog med berörda för en politik för en starkare välfärd.”

Läs mer

Vill du läsa mer om Vänsterpartiet Haninges politik för kultur- och föreningslivet? Då kan du läsa något av följande:

Kopiera länk