skolfrågor

Lära känna våra förtroendevalda – Wida Rahimi

Vänsterpartiet växer – vi blir fler och fler! I Haninge växer medlemsantalet och våra mandat i kommunfullmäktige ökade i och med valet 2018. Vi fick också representationer i flera nämnder. Det politiska arbetet bärs upp av våra förtroendevalda som arbetar för ett rättvisare och mer hållbart Haninge.

I det här blogginlägget får vi lära känna Wida Rahimi mer, en av våra hårt arbetande kamrater.

V: Hur kom det sig att du började engagera dig i Vänsterpartiet?

Wida: Vänsterpartiet är ett socialistiskt och feministiskt parti som arbetar för ett rättvist samhälle där ges kvinnor samma möjligheter/rättigheter gällande lön och andra viktiga samhällsfrågor.

V: Det går ju bra för Vänsterpartiet. Förtroendet för vår partiordförande ( Jonas Sjöstedt) var i senaste mätningen rekordhögt och vi driver politik som många uppskattar. På vilket sätt tycker du att Vänsterpartiet har utvecklats de senaste åren?

Wida: Vänsterpartiet skiljer sig från andra högerpolitiska partier som förespråkar vinst i välfärden, privatiseringar och andra viktiga områden. Vänsterpartiet menar att en stark och bra välfärd kan finansieras genom skattesystemet, men alla andra partier vill sänka skatten för de rikaste i samhället och på detta sätt bidra till en minskning av det offentliga sektorn samt främja småföretag att få extra vinster.

V: Haninge och Stockholm växer så det kommer nya hit. Hur länge har du själv bott i Haninge? Vad är din relation till Haninge?

Wida: Jag har bott i Haninge i ungefär 7 år sammanlagt. Mellan perioden 2012-2016 bodde jag i Tullinge sen flyttade jag tillbaka till Haninge.

V: Vad har du för förtroendeuppdrag i kommunen?

Wida: Jag sitter som ersättare i Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden.

V: Vad har man pratat om för frågor där?

Wida: nämnden fullgör vissa av kommunens uppgifter inom skolväsendet. Nämndens verksamhet omfattar gymnasieskola, gymnasiesärskola, kommunal vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna och utbildning i svenska för invandrare.

Nämnden ansvarar för uppföljningar och utvärderingar i enlighet med Haninge kommuns mål och riktlinjer och även ansvarar för planering och utvecklingsfrågor inom nämndens verksamheter.

V: Vilka frågor tycker du är viktigast i de forum där du är förtroendevald?

Wida: Frågor som berör inom skolväsendet exempelvis viktiga frågor gällande budget, olika program, elevhälsa.

V: Vad skulle du säga till de som är nyfikna på Vänsterpartiet men inte vet om de vill och ta steget och bli medlem?

Wida: Med tanke på att klassklyftorna ökar i samhället och allt detta har en politisk påverkan så att Vänsterpartiet är det rätta parti som står för solidaritet och att samhället blir mer jämlikt. Vi måste sluta rösta på högerpolitiska partier eller andra konservativa partier och bli medlem i Vänsterpartiet för att vi blir fler och göra skillnad på ett riktigt sätt ej bara fina ord utan riktiga förändringar i samhället.

V: Tack för tiden! Det ska bli roligt att följa ditt arbete!

Kopiera länk