sida

Styrelsen

Harald Gärdekordförande

Har pluggat på Fredrika Bremer. Jobbar i Jordbro industriområde. Seglar på fritiden.

Hannah Ring, ledamot

Arbetar i vardagen som lärare, ett av de viktigaste och roligaste jobbet som finns! Brinner för feminism, jämställdhet, HBTQ-frågor och utbildning. Drömmer om en framtid där alla har samma möjligheter.
Varit aktiv i partiet till och från i 15 år. Men hjärtat har legat åt vänster längre än så.

Åsa Bååth, ledamot

Ordinarie ledamot i kommunfullmäktige

Ordinarie ledamot i Äldrenämnden

Göran Johansson ekonomi, studieansvarig.

Mail: [email protected]

40-talist som efter tekniskt gymnasium och lumpen var med och byggde och projekterade vägar i Bohuslän. Flera vistelser i Latinamerika under 60-talet, bl a med lantmätarjobb i Colombia, ledde också till engagemang i antiimperialistiskt solidaritetsarbete för Kuba, Chile med flera länder i LA.

Miljöintresset vaknade på allvar med Rachel Carsons bok ”Tyst vår” i början av 60-talet, med medlemskap i Naturskyddsföreningen. På 70-talet aktiv i stödorganisationer för gruvstrejken, fackliga rättigheter, alternativ produktion som i början av 80-talet övergick i ett intensivt arbete i Folkkampanjen mot kärnkraft.

Har jobbat inom många områden: hamnarbetare, brevbärare, mentalskötare, vårdare och därvid också med organisationer som RSMH och KRUM. Så småningom utbildning till verktygsfilare och anställd inom verkstadsindustrin där jag efter att ha blivit vald till huvudskyddsombud också fungerade som regionalt skyddsombud för Metall-Ettan.

Efter en utbildning till skyddsingenjör 84/85 har jag jobbat inom företagshälsovården under ett tiotal år. Därefter har jag bedrivit utbildning inom arbetsmiljöområdet för chefer och skyddsombud inom olika branscher.

Frågor som engagerat mej under senare år har varit globaliseringens effekter, skatteparadisens roll och behovet av en skatt på finansiella transaktioner, via medlemskap i Attac. Varit med i Klimataktion sedan starten 2008 och inser att klimatet är en fråga av överordnad betydelse. Andra prioriteringar är arbetsmiljö och arbetsrätt, vinster i välfärden och internationell solidaritet.

Vardagen upptas till avsevärd del av ett antal härliga barnbarn i förskoleåldern. Men också en hel del jobb med hantering av dagvattnet, inte minst i samband med utbyggnaden av kommunalt VA i vårt område. Emellanåt blir det också en tur med kanoten på Hårsfjärden eller en runda på MTB i skogen.

 

Marianne Norman, ledamot, sekreterare

 

Patrik Olofsson, ledamot, sociala medier, långa artiklar m m.

Mail: [email protected]

Årgång -66, de senaste 25 åren har jag, i huvudsak, jobbat inom logistik; truckförare, trailerförare och taxiförare, d v s flyttat saker och personer från A till B. Jag har alltid varit fackligt aktiv i Handels och sedermera Transport, till vilka jag gjort två avstickare i yrkesvärvet; i början på 2000-talet jobbade jag två år som ombudsman åt Handelsanställdas Förbund, sedan jobbade jag två år som arbetsmiljölärare på LO:s utbildningscenter på Runö, Åkersberga.

Förutom mitt fackliga intresse, för arbetsmiljö och arbetsrätt, är jag intresserad av historia – både att läsa och skriva. Här är några exempel:

Artiklar
Jämställdhet i teori och praktik
Röda Clara och 8:e mars
Vänsterpartiet 100 år – ett parti blir till
Böcker
Per Albin Hansson och Stockholms handelsarbetare
Ska bemanningsföretagen ta över världen
Sven Linderot och den tidiga arbetarrörelsen i Nynäshamn

Dennis Gustafsson, ledamot

E-post: [email protected]

Jag är född 1964 i Värmland. De senaste 30 åren har jag arbetat i kommun och region (landsting) som underskötare geriatrik och psykiatri. Jag har också jobbat i diverse matvarubutiker och som lagerabetare. Jag har också kontrakt med Frivården på Fridhemsplan där jag allt som oftast jobbar som lekmannaövervakare. På onsdagar och lördagar har jag engagemang i Österhaninge församling (Jordbro kyrka) jag jobbar med mitt föreläsnings företag och i en grupp jag har ansvar för. Jag har varit fackligt aktiv som ordförande och förhandlare i SAC:s Allmänna branschsyndikat. Förutom mitt fackliga intresse och för hemlöshet, beroende, en fungerande psykiatri och andra utsatta medborgare i vårt samhälle så är resor till storstäder ett annat intresse.

Kontakta styrelsen genom mail [email protected] 

 

Kopiera länk