sida

Styrelsen

Carina Welltonordförande, ansvarig hemsidan, feministisk ansvarig.

Carina Welltons foto.

Mobil: 073 9709791.

Mail: [email protected]

Senaste decenniernas politik har fört med sig  försämrade arbetsvillkor, bostadsbrist, ökade klyftor och sämre villkor för sjuka och arbetslösa. Många har fått mer pengar i plånboken men många har också halkat efter och förlorat framtidstron.

Vi i Vänsterpartiet vill ha ett samhälle för alla. Du ska inte behöva ha rika föräldrar för att flytta hemifrån, du ska inte behöva oroa dig för att du väljer en mindre bra skola till dina barn. Du ska inte jobba år efter år utan möjlighet till fast anställning. Du ska känna ekonomisk trygghet då du blir sjuk, arbetslös eller pensionär. Sverige har aldrig varit så rikt som nu så vi har råd med det. Det är inte pengar som saknas, det är fördelningen som är orättvis.

Tidigare har jag arbetat som motorcykelmekaniker, verkmästare och konditor. Då jag blev sjuk fick jag byta till ett skrivbordsjobb. I två omgångar har jag drivit företag. Numera är jag sjukpensionär (erhåller sjukersättning) och har därför inga parlamentariska uppdrag eller sitter i någon nämnd då arbetsförmågan inte räcker till det.

Socialförsäkringen, antirasism, bostäder, minskade klyftor, funktionshinderspolitik, arbetsvillkor är de ämnen jag engagerar mig mest i. Jag är även ordförande för föreningen Solrosuppropet, en intresseförening för sjuka och arbetslösa.

Motorcyklar, åka vår träbåt, resor och kultur är det som intresserar förutom politiken. Välkommen att engagera dig med oss!

Artiklar
Använd inte oss som slagträ mot flyktingar , Aftonbladet
Pressad arbetsmiljö och osäkra jobb låg bakom Arbetet
Lagstifta om arbetsrätten , ETC
Annie Lööf vägrar ta in fakta , Dagens Arena
Säkerhet bygger vi tillsammans – med NATO? , ETC
Ge tillbaka friheten för funktionshindrade , Dagens Arena

 

Göran Johanssonsekreterare, ekonomi, studieansvarig.

[email protected]

40-talist som efter tekniskt gymnasium och lumpen var med och byggde och projekterade vägar i Bohuslän. Flera vistelser i Latinamerika under 60-talet, bl a med lantmätarjobb i Colombia, ledde också till engagemang i antiimperialistiskt solidaritetsarbete för Kuba, Chile med flera länder i LA.

Miljöintresset vaknade på allvar med Rachel Carsons bok ”Tyst vår” i början av 60-talet, med medlemskap i Naturskyddsföreningen. På 70-talet aktiv i stödorganisationer för gruvstrejken, fackliga rättigheter, alternativ produktion som i början av 80-talet övergick i ett intensivt arbete i Folkkampanjen mot kärnkraft.

Har jobbat inom många områden: hamnarbetare, brevbärare, mentalskötare, vårdare och därvid också med organisationer som RSMH och KRUM. Så småningom utbildning till verktygsfilare och anställd inom verkstadsindustrin där jag efter att ha blivit vald till huvudskyddsombud också fungerade som regionalt skyddsombud för Metall-Ettan.

Efter en utbildning till skyddsingenjör 84/85 har jag jobbat inom företagshälsovården under ett tiotal år. Därefter har jag bedrivit utbildning inom arbetsmiljöområdet för chefer och skyddsombud inom olika branscher.

Frågor som engagerat mej under senare år har varit globaliseringens effekter, skatteparadisens roll och behovet av en skatt på finansiella transaktioner, via medlemskap i Attac. Varit med i Klimataktion sedan starten 2008 och inser att klimatet är en fråga av överordnad betydelse. Andra prioriteringar är arbetsmiljö och arbetsrätt, vinster i välfärden och internationell solidaritet.

Vardagen upptas till avsevärd del av ett antal härliga barnbarn i förskoleåldern. Men också en hel del jobb med hantering av dagvattnet, inte minst i samband med utbyggnaden av kommunalt VA i vårt område. Emellanåt blir det också en tur med kanoten på Hårsfjärden eller en runda på MTB i skogen.

 

Patrik Olofsson, ledamot, sociala medier, långa artiklar m m.

Mail: [email protected]

Årgång -66, de senaste 25 åren har jag, i huvudsak, jobbat inom logistik; truckförare, trailerförare och taxiförare, d v s flyttat saker och personer från A till B. Jag har alltid varit fackligt aktiv i Handels och sedermera Transport, till vilka jag gjort två avstickare i yrkesvärvet; i början på 2000-talet jobbade jag två år som ombudsman åt Handelsanställdas Förbund, sedan jobbade jag två år som arbetsmiljölärare på LO:s utbildningscenter på Runö, Åkersberga.

Förutom mitt fackliga intresse, för arbetsmiljö och arbetsrätt, är jag intresserad av historia – både att läsa och skriva. Här är några exempel:

Artiklar
Jämställdhet i teori och praktik
Röda Clara och 8:e mars
Vänsterpartiet 100 år – ett parti blir till
Böcker
Per Albin Hansson och Stockholms handelsarbetare
Ska bemanningsföretagen ta över världen
Sven Linderot och den tidiga arbetarrörelsen i Nynäshamn

 

 

Marie Nilsson, ledamot, arbetsmarknad m m.

Marie Nilsson, ledamot, arbetsmarknad m m.

Född -69 från Vetlanda i Småland, flyttade upp till Brandbergen i januari 2012. Har en vuxen son som bor kvar i Småland.

Jag har jobbat inom många områden: industrin, vården, hotell och restaurang, skolan och som vuxen småbarnsförälder studerade jag till ingenjör vilket jag arbetat som i 10 år tills jag blev anställd i en facklig organisation 2015.

Mitt fackliga intresse är stort och schyssta villkor i arbetslivet är något som jag brinner speciellt för. Annars är mitt stora intresse mat, både att laga och äta. Jag läser väldigt mycket, mest skönlitteratur men också faktaböcker.

 

 

 

Allonias Sebhatu, ersättare, nr 3 på landstinggslistan för vår del av länet.

Allonias Sebhatus foto.

Dennis Gustavsson, ersättare

Ebru Genc, ersättare

 

 

 

Kontakta styrelsen genom mail [email protected] , telefon ordförande 073 970 97 91

 

Kopiera länk