Antirasism

Lär känna våra förtroendevalda – William Endymion Friström

Vänsterpartiet växer – vi blir fler och fler! I Haninge växer medlemsantalet och våra mandat i kommunfullmäktige ökade i och med valet 2018. Vi fick också representation i fler nämnder. Det politiska arbetet bärs upp av våra förtroendevalda som arbetar för ett rättvisare och mer hållbart Haninge.

I det här blogginlägget får vi lära känna William Friström mer, en av våra hårt arbetande kamrater:

Jag kom in i politiken när jag var runt 16 år genom ung vänster. Jag hade redan i tidig ålder ifrågasatt framförallt orättvisor och religion. När en vän sedan ville berätta hur knasiga hen ansåg att ung vänster var (de vill inte ha läxor) så bestämde jag mig för att kolla upp mera och på den banan blev det. Det finns många termer som du kan placera på mig, exempelvis socialist, feminist, antirasist, revolutionär och liknande. Det viktigaste för mig är att utveckla samhället från en borgerlig/liberal demokrati till en faktisk, även i praktiken, demokrati. Denna kamp tror jag görs bäst just, feministiskt, socialistiskt, antirasistiskt och revolutionärt.

Jag valde till slut att kämpa inom Vänsterpartiet efter att ha varit aktiv i andra organisationer utomparlamentariskt (som ung vänster och facket) då jag tror att det är här jag för stunden kan göra mest nytta. Vänsterpartiet kämpar parlamentariskt såväl som utomparlamentariskt för ett ekologiskt hållbart samhälle för människor av människor på en vetenskaplig grund. Vårt slagord “av var och en efter förmåga. Åt var av en efter behov.” är något jag verkligen tror är det bästa sättet att organisera ett samhälle. Jag anser också att det är viktigt att utgå från vetenskap så att sannolikheten för att du gör rätt är så stor som möjligt. 

Lite mer konkret fakta är att jag nu bor i Hemfosa. Mina erfarenheter från arbetslivet är framförallt som vårdbiträde, trädgårdsarbetare och hotellreceptionist. Jag studerar dock nu för att bli bibliotekarie vilket jag själv ser som otroligt häftigt. 

Min gruppledare frågade mig även om vad jag skulle säga till andra som står och tvekar om de ska med i Vänsterpartiet eller ej. Mitt korta men korrekta svar blir att med vänsterpartiet så får du möjligheten att påverka samhället med en organisation som gör skillnad. Det är det enda socialistiska och feministiska partiet i riksdagen och vill du flytta samhället mot dem målen så är Vänsterpartiet den största kraften för en sådan förändring. Partiet är även tydligt och aktivt antirasistiskt och miljömedvetet. Så vad väntar du på? :)

Kopiera länk