Vänsterpartiet Haninge

Ny gruppledare för Vänsterpartiet i Haninge

Nuvarande gruppledare Samuel Skånberg slutar som gruppledare för Vänsterpartiet i Haninge. Han avslutar sina uppdrag i kommunstyrelsen, deltidsengagerad förtroendevald och lämnar gruppledarposten.

– Det har varit väldigt roligt att vara gruppledare för Vänsterpartiet. Vi har tillsammans utvecklat organisationen starkt och kamraterna i kommunala gruppen har utvecklats mycket. Det har varit roligt men vissa delar har också varit tunga. Partiet är i en fas där jag känner att jag har lyckats med att bidra till en stark organisation men nästa steg i utvecklingen tror jag kommer att göras bättre med en annan person som gruppledare, säger Samuel Skånberg.

Åsa Bååth kommer att ta över till årsskiftet. Åsa är idag vice gruppledare, ledamot i kommunfullmäktige, ledamot i äldrenämnden och deltidsengagerad förtroendevald. Innan årsskiftet kommer medlemmarna välja en person som är gruppledare efter årsskiftet.

– Vi kommer alla känna en stor saknad efter Samuel. Hans positivitet och förmåga att peppa oss har varit mycket inspirerande och lärorikt. Tillsammans har vi byggt en stark organisation. Han kommer fortsätta ha en viktig roll i politiken och partiföreningen som fritidspolitiker och aktivist. Jag kommer vara gruppledare fram till årsskiftet. Det känns pirrigt och ansvarsfullt, och jag tackar för förtroende, säger Åsa Bååth.

Samuel lämnar sina uppdrag som är kopplat till hans gruppledarroll på kommunfullmäktigemötet 12 oktober. Han kommer sitta kvar i kommunfullmäktige och socialnämnden som fritidspolitiker.

– Jag har haft roligt under min tid som gruppledare. Det roligaste har varit att peppa kamrater och, ordna sociala aktiviteter och ta fram politiska förslag. Men det viktigaste är att det har känts meningsfullt, att partiet har kunnat bli starkare och bättre rustat inför nästa val. Jag är övertygad över att Åsa kommer att göra ett bra arbete som gruppledare framöver. Jag ser fram emot att fortsätta som fritidspolitiker och aktiv medlem, säger Samuel Skånberg.

Kopiera länk