Kommunfullmäktige

Petar Kotljarevski – ny gruppledare för Vänsterpartiet Haninge

Petar Kotljarevski är utsedd till ny gruppledare för Vänsterpartiet Haninge. Han tillträder formellt 4:e april.

Petar är 64 år och bor i Tungelsta. Petar jobbar till vardags på ett byggföretag som ansvarig för kvalité, miljö- och arbetsmiljö.

Vad fick dig att bli medlem i just Vänsterpartiet?

– Egentligen är det inte så konstigt för mig att välja Vänsterpartiet. Under min ungdom har jag varit aktiv i olika föreningar som hade anknytning till socialism. En annan viktig faktor var att Vänsterpartiet gjorde sig av med det förflutna och kommunismen. Men när jag såg att partiet inte längre var en dörrmatta åt andra partier och försöker att stå för det man säger och agerar, då var det helt rätt att kliva in i politiken.

Vilka frågor ligger dig närmast om hjärtat?

Allt som har med ett jämlikt samhälle, ingen skall känna sig utanför samhället. Som före detta fotbollsspelare och handbollsspelare ( båda som målvakt), är sport en stor passion. Saknar föreningslivet där unga och äldre kan mötas.

Hur ser din vision ut om Haninge?

Att alla invånare i Haninge känner sig stolta, sedda, och delaktiga i samhället. Skolan ska vara en av dom bästa i regionen och inte att vara sämst i landet. Ökat föreningsliv med rikt kulturutbud. Kommunen skall tänka på invånarnas bästa i alla avseenden.

Vi önskar Petar lycka till i rollen som gruppledare och vi ser fram emot en fantastisk valrörelse!
Kopiera länk