Vänsterpartiet Haninge

Trygghetsvandring i Jordbro 13 juni 2023

Vår gruppledare Petar Kotljarevski har varit ute på ”Trygghetsvandring” tillsammans med andra politiker i kommunen. Här är hans berättelse:

Den 13 juni hade Haninge kommun arrangerat att vi politiker skulle ut och gå på byn. Denna kväll var det skolavslutning, med en ungdomsfestival på Rudan, och många ungdomar ute.

Det kom cirka 10 politiker som skulle vandra, och vi delade upp oss i två grupper. Den ena gruppen gick i Handen och Rudan och den andra gruppen, som jag själv deltog i tillsammans med politiker från Socialdemokraterna, valde att gå i Jordbro.

Många undgomar ute

Vid ankomst till Jordbro centrum såg vi två polisbilar cirkulera i området och vi pratade med dem och informerade att vi skulle vandra i Jordbro.

Det var mycket folk ute denna fina kväll och området var väldigt vackert. En hel del ungdomar var i rörelse, framförallt på fotbollsplanerna. Vi gick en vända till ”Berget” som är ett känt område där ungdomar brukar samlas. Dock var det öde denna kväll, men vilken vacker plats!

Petar Kotljarevski tillsammans med politiker från Socialdemokraterna

Vi vandrade vidare och pratade med en hel del ungdomar som utryckte oro och rädsla i och med den senaste skjutningen, som utfördes mot en hel grupp ungdomar,  utan synlig orsak.

Ungdomsgårdarna stängda

Med tanke på att det var skolavslutning så kan man tycka att både ungdomsgården 137 och Trainstation borde anordnat någon form av aktivitet men, båda var stängda.
Vi kunde heller inte notera några fältassistenter eller mobila fritidsledare under vår vandring.
Uttalandet från Haningealliansen under senaste kommunfullmäktige, om att de mobila fritidsledarna finns där ungdomar finns verkar inte hålla fullt ut.
Man skapar en aktivitet i Rudan som är fantastisk på alla sätt men, glömmer bort alla de ungdomar som inte har möjlighet att ta sig dit. Sorgligt!

Vi vandrade till 22:00 och kunde uppmärksamma att det nästan blev folktomt vi denna tid.
Man undrar varför, när det är så en sån fin kväll?
Samtidigt är det kanske inte förvånande när det inte fanns en enda aktivitet, och många i Jordbro känner sig otrygga.

//Petar

 

Kopiera länk