artikel

Reinfeldtskarikatyrerna i media

För några dagar avslöjades att en anställd på socialdemokraternas partiexpedition på arbetstid sänt anonyma mail till Reinfeldt och medierna.
Givetvis ett urbota korkat tilltag och vederbörande har nu mist arbetet. Men sedan dyker det upp en pseudodebatt om karikatyrteckningar som SSU tillverkat. Högerpressen skriver upprört och högerledaren ser förkrossad ut på bilderna i tidningarna.

Men de teckningar som SSU gjort är inga ”Muhammedkarikatyrer” i något avseende. Det är satir i karikatyrform och de flesta är riktigt skojiga. Det handlar definitivt inte om teckningar ens tillnärmelsevis i samma kaliber som MUF gjorde mot Olof Palme för 20 år sedan.

Det är lite förvånande eftersom det finns skäl att anta att högerledaren själv var med i MUF på den tiden.. / Jan-Inge Flücht

Kopiera länk