Barn och omsorg

Nattugglan ska utvecklas – inte avvecklas

Nattugglan ska få utvecklas – inte avvecklas.

Sevim Celepli, Vänsterpartiets representant i Grund- och förskolenämnden, var tillsammans med William Friström, Vänsterpartiets representant i Kultur- och demokratinämnden, på besök hos Nattugglan.

Nattugglan är den enda kommunalt drivna nattförskolan i Haninge och tar hand om barn mellan ett och tretton år. Även om förskolan är öppen hela natten så är det många som utnyttjar verksamheten för endast någon timme på kvällen eller på morgonen innan den dagliga verksamheten öppnar.

Vi i Vänsterpartiet har varit på studiebesök nu när verksamheten blivit hotad med nedstängning trots stor uppskattning hos föräldrar.

– Vi kände att det var ett nödvändigt och viktigt besök där vi ville höra på vad personalen har att säga om nedläggningen och vilken verksamhet som planeras att läggas ner till årsskiftet 2021-2022. Efter att ha träffat personal, sett den fina verksamheten och fått höra hur viktig funktion den fyller för de vårdnadshavare som jobbar skift, är vi ännu mer besvikna över beslutet om nedläggning, och desto mer drivna att kämpa för att bevara förskolan Nattugglan, säger Sevim Celepli, Vänsterpartiets ledamot i grund- och förskolenämnden.

Kampen har bara börjat. Vi tänker inte stå med händerna i fickorna medan ledningen kör över våra invånare och förskolepersonal. Nattugglan ska få utvecklas – inte avvecklas.
Kopiera länk