Aktivitet

Alla förtjänar schyssta villkor på arbetet!

Just nu pågår en blockad som Livsmedelsarbetareförbundet inlett mot Paus bagarstuga i Västerhaninge. Anledningen till detta är att företaget vägrar teckna kollektivavtal.

– Vi kräver kollektivavtal för att de anställda ska garanteras schysta villkor, säger Jolan Wennberg, ombudsman för Livsmedelsarbetareförbundet. Vi kan inte acceptera att livsmedelsarbetare ska stå utan de skydd som kollektivavtalet innebär och vara ensidigt utlämnade till arbetsgivarnas godtycke.

– Vår uppgift som fackförening är att skapa så bra arbetsvillkor som möjligt och förhindra lönekonkurrens. Det är orimligt att företag ska öka sina egna vinster genom att inte betala ut rätt löner och ge sina anställda den trygghet de förtjänar.

Vänsterpartiet Haninge håller med och därför kommer vi visa vårt stöd under fredagen(från kl:11) genom att närvara utanför Paus. Dit kommer också Barbro Sörman, distriktsordförande för Vänsterpartiet Storstockholm.

Slut upp du med i kampen för schyssta villkor på jobbet!

(En utförligare text kommer upp under helgen)

Kopiera länk