Barnomsorg

Kort intervju med anställd inom förskolan

Vänsterpartiet vill lyfta personalens situation och villkor under Corona-krisen. Vi har skrivit om äldreomsorgens personal, om hur situationen är för att jobba inom äldreomsorgen och hur vuxenutbildningen påverkas. På vår facebook-sida har vi flera intervjuer med fack och civilsamhälle: Kommunal, Haninge frivilliga familjehem, Haninge kvinnojour och Manscentrum.

Vi fortsätter med vår intervjuturné med att intervjua personal, fack och civilsamhälle.

Cynthia Gomez (V)

Cynthia Gomez är deltidsengagerad förtroendevald och har intervjuat en person som jobbar inom förskolan i Haninge.

Cynthia: Hej, du som har jobbat i förskolor, skulle du kunna förklara de negativa effekter som verksamhet har pga resursbrist under Covid-19-pandemin.

X : Bortse från vilket parti det handlar om, tycker jag personligt att det hanteras på fel sätt. Förskolornas verksamhet har inte de resurser som krävs för att skydda sig från Covid-19.

Cynthia: Hur har ni kunnat gå tillväga när det gäller beställningar?

X: Jag som är den ansvarige för beställningar lyckades inte beställa handsprit då det var helt slut. Verksamhetschef blev informerad om det, och hens svar var ”du får klura ut det själv”. Vilket kändes underligt med tanke på att jag har inte behörighet för att göra mer än så.

X: Just nu är jag sjukskriven.

Cynthia: Oj då, det var tråkig att höra, dock inte förvånansvärt med tanke på vilket belastning ni har i era verksamhet, inte minst under Covid-19-tider. Men vilka åtgärder skulle du råda för att underlätta er belastning just nu i dessa hårda tider och framöver?

X: Personal bör få ha munskydd och barnens föräldrar skaffa sig en mer begripligt förståelse när det gäller symtomen. Inte bara för deras barn bästa, utan också för personalens bästa. Det skulle försäkra barnens trygghet i förskolan om personalen har mer skyddsutrustning, då blir vi mindre sjuka eller åker in i vägen p.g.a. så mycket belastning.

Cynthia: Det var allt, tack för din tid och allt det bästa framöver.

Kopiera länk